Tenniskleding

Tenniskleding

De tennissport zoals wij die nu kennen is ontstaan in Frankrijk. Tennis is afgeleid van het Franse woord ‘tenez’ wat in het Nederlands betekend dat je de bal moet terugslaan. Sinds 1873 is tennis een officiële sport, en de mode rondom dit sportieve evenement werd toen ook belangrijker. Want behalve een spannend en sportief spel is een leuke verschijning ook altijd de moeite waard om naar te kijken. Momenteel staan vooral de Amerikaanse Serena Williams en de Belgische Kim Clijsters model voor de nieuwste tenniskleding voor dames. Altijd leuk om een spannend en sportief spel te bekijken en tegelijkertijd kennis te nemen van de nieuwste trends in de tenniskleding. In de zomermaanden wordt het toernooi Roland Garros op gravel gespeeld, en het toernooi van Wimbledon op een grasmat. Na de zomer kun je kijken naar de US Open, en tenslotte is er in januari de Australian Open.

Tenniskleding voor heren

Er is een tijd geweest dat alle spelers tijdens een wedstrijd verplicht in witte kleding moesten verschijnen. Tegenwoordig wordt dit alleen nog gevraagd op Wimbledon en is dit op andere tennistoernooien niet meer verplicht. Tijdens een wedstrijd dragen heren meestal een korte broek in combinatie met een t-shirt of een poloshirt. De broeken zijn naar keuze in short- of bermudamodel, maar op een koude dag is een lange broek voor heren ook toegestaan. Het is belangrijk dat heren tenniskleding comfortabel draagt, en dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd. De tenniskleding van tegenwoordig wordt ontworpen met behulp van de nieuwste technische innovaties, waardoor de stoffen veel goede eigenschappen bezitten.

Tenniskleding voor dames

Behalve sportief bezig zijn vinden dames het ook heel belangrijk om er gewoon leuk en aantrekkelijk uit te zien. Daarom is het belangrijk dat tenniskleding je individuele kledingstijl en persoonlijkheid benadrukt. Tenniskleding voor dames is er gelukkig in alle soorten en maten te koop, hoewel een rokje of jurkje tijdens een officiële wedstrijd altijd verplicht blijft. Tegenwoordig zijn er rokjes te koop waar een binnenbroekje in is verwerkt. De nieuwste trend in tenniskleding voor dames zijn jurkjes die zijn gemaakt van duurzame en comfortabele materialen. Deze jurkjes zijn te koop in combinatie met een bijpassende beha en binnenbroekje zodat je altijd verzorgd en trendy op de tennisbaan kunt verschijnen.

Tenniskleding voor kids

Natuurlijk moet tenniskleding voor kinderen praktisch en comfortabel zijn. Gemakkelijk te wassen, en als het even kan niet al te duur. Kinderen zijn in de groei, en voor je het in de gaten hebt zijn de benen in de tennisbroek te kort en de tennisschoenen te klein. Een fijn trainingspak is voor kinderen heel belangrijk en onmisbaar tijdens de training. Soms biedt de tennisvereniging de mogelijkheid om voordelig een trainingspak te bestellen. Vaak zijn deze pakken dan wel in de kleuren van de vereniging en voorzien van een logo. Voor kinderen zijn er behalve korte tennisbroeken en -rokjes ook mooie shirts en polo’s te koop. Voor jongens zijn er ook tennishemden zonder mouwen verkrijgbaar. Belangrijkste is wel dat de kinderen zich er prettig in voelen en dat het materiaal van de tenniskleding voor kids duurzaam en comfortabel is.

Tenniskleding kopen

Voor het aanschaffen van tenniskleding moet je voor jezelf een aantal vragen beantwoorden. Wat heb je precies nodig, en wat wil je er aan uitgeven? Tenniskleding is in verschillende prijsklassen te koop en zowel nieuw als tweedehands verkrijgbaar. Een basisset is voor iedereen belangrijk omdat je dat gewoon altijd nodig hebt. Begin altijd met een comfortabel trainingspak dat je kunt uitbreiden met een bijpassend shirt en een short of een rokje. Een paar fijne tennisschoenen zijn altijd een goede aanschaf. Stop je met tennissen dan kun je deze sportieve stappers altijd doordragen tijdens andere sportieve activiteiten. Het kopen van het type tennisschoen is afhankelijk van de ondergrond waar wekelijks op wordt getraind. Niet iedere zool is geschikt voor gravel of kunstgras, dus dat is zeker een punt om rekening mee te houden.

Tenniskleding online kopen

Het assortiment tenniskleding is tegenwoordig zo groot dat niet alle mode meer in de winkels verkrijgbaar is. Online op zoek gaan naar de leukste tenniskleding is dan ook niet zo moeilijk. Vanachter de computer kun je gemakkelijk alle nieuwe en trendy mode goed bekijken en tegelijkertijd de SALE in de gaten houden. Niets zo leuk als heel voordelig een nieuwe sportieve outfit scoren en hip op de tennisbaan verschijnen. Ben je al in het bezit van een tennisshirt of broek dat je met veel plezier draagt, kijk dan even in het label naar het merk en de maat. Over het algemeen is de pasvorm van de diverse merken vergelijkbaar, wat het bestellen wel wat makkelijker maakt. Online bestellen is niet zo moeilijk, maar lees vooraf altijd even de leverings- en betalingsvoorwaarden door om verrassingen te voorkomen.